Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors ska satsa på idrottsturism

/
  • Idrottsturism i Hofors. För att locka folk till Hofors satsar kommunen på idrottsturism. Målet är att idrottsföreningar och utövare från hela Sverige ska vilja lägga sin träningsläger och tävlingar i Hofors.

Idrott ska bli en lönsam turistverksamhet som sätter Hofors kommun på kartan.
Kommunens nya satsning som ska locka till och kvar folk i Hofors heter idrotts-turism.
– Alla förutsättningar finns, säger Susanna Magnusson, projektansvarig för idrotts-turism i Hofors.

Annons

Ett samarbete mellan idrottsföreningar, kommunen och näringslivet i Hofors ska göra kommunen till en plats dit idrottsmänniskor vallfärdar. Ett EU-finansierat Leader-projekt ska ta tillvara den kunskap som finns inom kommunens idrottsföreningar och skapa målsättningar för idrottsturism.

Ishockeyhallen, Stålringen och Hoforshallen är några av de platser som till exempel ska marknadsföras som bra platser att bedriva träningsläger och tävlingar på.

Susanna Magnusson är sedan i september anställda på halvtid av kommunen för att sy ihop ett bra samarbetskoncept mellan olika aktörer som ska göra satsningen verklig.

– Vi har ett bra föreningsliv i Hofors som är dumt om vi inte satsar vidare på och ett enormt utbud av idrotter och anläggningar. Att till exempel anordna ett träningsläger här finns det alla förutsättningar för, vi måste bara få ut det i landet, säger Sussanna Magnusson.

Övernattning

Men problemet som trots allt finns är övernattningsmöjligheter. Anordnas ett större arrangemang är det i dag omöjligt att erbjuda sovplatser åt alla deltagare.

– Jag letar med ljus och lykta nu efter fler alternativ på boende.

– Men jag ska träffa både hyresgästföreningen och Hoforshus så en lösning blir det nog, säger Susanna Magnusson.

7 december ska alla idrottsföreningar i kommunen träffas för att påbörja diskussionerna om framtida samarbeten.

Mer läsning

Annons