Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsbo anmäler Västerås för åldersdiskriminering

En 51-årig man från Hofors sökte arbete som jurist vid Västerås kommun. Men mannen fick aldrig jobbet och upplevde att det berodde på hans ålder då de personer som fick tjänsten var yngre än han.

Annons

Nu anmäler Hoforsbon Västerås kommun för åldersdiskriminering till Diskrimineringsombudsmannen.

Två nya jurister skulle anställas vid Västerås kommun. Under hösten 2010 sökte den 51-årige Hoforsbon en av de två tjänsterna. Han ansåg själv att han uppfyllde alla krav som kommunen eftersökte.

Men när kommunen började kalla de sökande till intervju för jobbet var det ingen som hörde av sig till 51-åringen. De två juristtjänsterna blev tillsatta. 51-åringen undersökte då vad de personerna hade för meriter. Det visade sig att 51-åringen hade betydligt bättre kvalifikationer och erfarenheter än vad de två som fick tjänsten hade. Men de var också betydligt yngre än honom.

51-åringen känner sig åldersdiskriminerad och har nu valt att anmäla Västerås kommun till Diskrimineringsombudsmannen, DO.

Han skriver i sin anmälan: ”Inrotade felaktiga värderingar att yngre personer är mer flexibla och mer fogliga i sin roll som ny yrkesutövare i en tjänst”.

Mer läsning

Annons