Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsbo friad från åtal om misshandel

En 31-årig Hoforsbo frias från anklagelserna om grov kvinnofridskränkning.
Att mannen varit kontrollerande och ofta bråkat med sin sambo ger inte stöd för påståendena om att han skulle ha misshandlat henne flera gånger, menar tingsrätten.

Annons

Tingsrätten ger honom villkorlig dom för ett fall av misshandel av sambon och att han slagit sambons nioåriga dotter med en kasse.

Men i övrigt underkänner tingsrätten bevisningen. Det gäller tio fall då 31-åringen bland annat skulle ha tagit strupgrepp på sambon, slagit henne i ansiktet och slagit henne med en skiftnyckel på armbågen. Vittnesmålen räcker inte, menar tingsrätten.

Kvinnans dotter förhördes utan att mannens advokat fick vara med. Det gör att bevisvärdet av förhöret är lågt, enligt tingsrätten.

Tingsrätten tar även hänsyn till att kvinnan ska ha "uppträtt hetlevrat". Att mannen velat freda sig kan "inte lämnas utan avseende", menar tingsrätten.

31-åringen anklagas för att ha kastat mat på kvinnan, något som enligt mannen skedde ömsesidigt. Det är inte straffbart, konstaterar tingsrätten som också hänvisar till att ord står mot ord på flera punkter.

En av nämndemännen var skiljaktig. Han ansåg bevisningen räckte, att mannen skulle fällas för både grov kvinnofridskränkning och misshandel och att påföljden borde bli åtta månaders fängelse.

31-åringen anhölls 5 september och var sedan häktad fram till 1 oktober.

Mer läsning

Annons