Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforskrögare sålde olaglig sprit på sin restaurang

Dåvarande ägaren till Blå Källan i Hofors fortsatte att sälja alkohol sommaren 2008, trots att tillståndet dragits in. För det har han nu dömts för brott mot alkohollagen.

Annons

Restaurangens alkoholtillstånd drogs in våren 2008 under uppmärksammade former. Dåvarande ägaren överklagade indragningen. Men eftersom kommunen och länsstyrelsen inte ansåg att han uppfyllde bestämmelserna, bland annat om ordningsvakter fick han inte tillbaka alkoholrättigheterna.

Enligt en dom i tingsrätten som kom på onsdagen hindrade det inte ägaren att fortsätta att sälja alkohol. Vid en inspektion i augusti 2008 upptäckte kommunens inspektör att det fanns alkohol kvar i lokalerna och vid en razzia i oktober beslagtogs stora mängder sprit i restaurangen. Anställda har också vittnat om att alkoholförsäljningen fortsatte som om ingenting hade hänt.

Restaurangägaren döms också för brott mot lotterilagen, eftersom han hade tre spelautomater utan tillstånd i lokalerna.

Eftersom han är tidigare ostraffad, och rätten bedömer att det inte finns någon anledning att tro att han fortsätter att begå brott, nöjer man sig med en villkorlig dom kombinerad med 120 timmars samhällstjänst. Om fängelse hade valts hade straffet blivit fyra månaders fängelse.

Restaurangen bytte ägare 2009.Gunnar Eriksson

Mer läsning

Annons