Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforskvinna får tillbaka spriten av tullen

En Hoforskvinna får tillbaka omkring 300 burkar starköl, ett tjugotal flaskor vin och en mängd andra alkoholdrycker som tullen beslagtagit.

Annons

Hovrätten upphäver den fällande domen om smuggling mot henne.

Kvinnan följde sommaren 2010 med en bekant till Tyskland. På vägen hem var bilen fylld med 114 liter sprit, 115 liter vin, 56 liter alkoläsk och 1215 liter starköl. De åkte fast i tullen i Helsingborg.

Båda dömdes av Gävle tingsrätt för smuggling till villkorliga domar, kombinerat med dagsböter.

Men kvinnan överklagade domen och hävdade att hon bara köpt en mindre del av alkoholen, till sig själv och ett par släktingar. Resten tillhörde hennes resekamrat. Som bevis hade hon kvitton som hon hade på sig när hon greps. Mannen hade också sina kvitton på sig.

Hovrätten underkände tingsrättens bedömning att de båda tillsammans och i samförstånd fört in alkoholen. Och eftersom gärningsbeskrivningen i åtalet bara gällde det, och inte om kvinnans del av alkoholen också var tillräcklig för en smugglingsdom skriver hovrätten att man inte har någon anledning att uttala sig i den frågan. Hela åtalet mot henne ogillas och hon får tillbaka de drycker som var angivna på hennes kvitton.

Mannen i bilen har inte överklagat och domen mot honom kvarstår.

Mer läsning

Annons