Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsrestaurang förbjuds servera mat

En restaurang i Hofors förbjuds servera mat efter inspektion av kommunens miljö- och hälsoskyddskontor. En av anledningarna är att man hanterar kött och grönsaker på samma ställe.

Annons

En inspektör var på besök i restaurangen i början av juni och upptäckte en rad brister. Redan då informerades restaurangägaren om att de inte kunde fortsätta i nuvarande lokaler.

Kan inte tvätta händerna

Bristerna i restaurangen medför stora risker ur livsmedelshygienisk synpunkt, enligt inspektörens skrivelse. En viktig del handlar om att restaurangen inte kan separera olika typer av hantering av mat. Bland annat hanterar man kött, fågel och fisk vid den ena sidan av arbetsbänken och sköljning och beredning av grönsaker vid den andra delen. Det är också trångt i den del av köket där maten värms. På samma ställe har man grovdisken med användning av rengöringsmedel. Det finns inte heller möjlighet att tvätta händerna i köken.

I beslutet om att förbjuda livsmedelshantering, som miljö- och byggnadsnämnden förväntas ta vid sammanträdet i dag, finns flera ytterligare brister upptagna.

Restaurangen har varit stängd en tid och det är oklart om det bedrivs någon verksamhet där idag.

Mer läsning

Annons