Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsskola inför bättre rutiner mot mobbning

Enskilda rektorssamtal om skolmiljön, regelbundna möten för elev- och trygghetsteamet och tydligare ansvarsfördelning för elevvårdsarbetet. Det är några av förändringarna på Hagaskolan efter kritiken från Skolinspektionen om dåligt arbete mot mobbning.

Annons

Hagaskolan har skaffat sig bättre rutiner för akuta insatser mot kränkande behandling.

I den nya likabehandlingsplanen som nu tillämpas är det tydligt vilka åtgärder som ska vidtas när någon mobbas. Det framgår också vem som är ansvarig för att följa upp situationen för den som varit utsatt för mobbning.

Det var i våras som Hagaskolan kritiserades av Skolinspektionen. Bedömningen var att skolan inte tagit en mobbad elevs problem på allvar.

”Det finns många exempel på nonchalans och okunskap bland skolans personal”, skriver Skolinspektionen bland annat i sin kritik.

Nu redovisar Hagaskolan alltså ett antal åtgärder.

Utöver likabehandlingsplanen handlar det om att elev- och trygghetsråd träffas regelbundet, ansvaret för elevvård har fördelats tydligare och arbetslagen som skolpersonalen är uppdelade i ska få mer tid att samarbeta.

Rektorn, Lise-Lott Staaf, ska också, personligen träffa alla sjuor tillsammans med föräldrarna för att i enskilda samtal diskutera trygghetsfrågor.

Annons