Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holmberg: Hofors har många positiva bitar

/
  • demonstrerar vilja. I dag anordnar Mikael Klang och hans kollegor vid Entré Ungdom en manifestation för att visa den kraft, vilja och kärlek som finns i kommunen.

Mordet på Tommy Johansson blev bara en i raden av händelser som lett till att Hofors fått en negativ klang utanför kommunen. Men i Hofors växer där­emot viljan att visa upp de positiva sidor och den kärlek som finns i det lilla samhället.

Annons

Mordet på Tommy Johansson har skakat om Hofors som kommun. Den första chocken över det inträffade har hunnit lägga sig. Men nu har i stället chocken bytts ut mot upplevelsen att Hofors plötsligt målats upp som en negativ kommun att bo i. Åsikter om att kommunen har för få poliser och att kriminaliteten är hög har fått många att reagera.

– Mitt intryck är det är en liten klick som får alla rubriker om droger, kriminalitet och våld. Det är väldigt synd att det ska vara så för Hofors är världens bästa ställe att bo i, säger Mikael Klang, ungdomscoach vid Entré Ungdom.

Han menar att mordet är bara en i raden av händelser som spädde på upplevelsen om negativa Hofors, och han är inte ensam om att anse att den bilden är fel.

När landshövdingen Barbro Holmberg under tisdagen besökte Hofors var hon inte sen med att tillbakavisa de negativa åsikterna om kommunen.

– Det som har inträffat är inget annat än en tragisk händelse men man får inte glömma bort att Hofors kommun har otroligt många positiva bitar också, säger hon.

Inte mer kriminalitet i Hofors

Att kommunen inte skulle ha tillräckligt med poliser och att kriminaliteten är hög var heller inget som kommunalrådet Marie-Louise Dangardt ville hålla med om:

– Lyssna på polisen. Vi ligger inte högre än någon annan kommun i länet när det kommer till kriminalitet, och vi har poliser som är stationerade här. Men de kanske inte alltid går omkring i uniform. Och att ett mord sker är inget som bara händer i Hofors, det kan ske vilken kommun som helst.

Tänder 600 marschaller i dag

För att ändå slå hål på alla negativa åsikter anordnar Entré Ungdom en manifestation i dag klockan 20.00 i centrala Hofors. En manifestation för kraft, vilja och kärlek där över 600 marschaller kommer att tändas i form av ett fredsmärke. Alla pengar som kommer att komma in under kvällen går till en drogfri skolavslutning.

– Det är lätt att se Hofors som en negativ kommun efter allt som inträffat. Men vi uppmanar folk att komma ut och se att det faktiskt också finns otroligt mycket positivt som sker här, säger Mikael Klang.

Mer läsning

Annons