Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppet ute för skolan i Bodås

/
  • stängningen ett faktum. I går släcktes den sista strimman hopp för Bodås skola. Stängningen skjuts inte upp ett år så att bättre beslutsunderlag kan tas fram.

Stängningen av Bodås skola skjuts inte upp ett år.
I går släckte politikerna i kommunfullmäktige det sista lilla hoppet hos föräldrarna.

Annons

Många föräldrar kände sig överrumplade och överkörda när beslutet fattades att stänga Bodås skola redan till hösten. De har därför lämnat in medborgarförslag med uppmaningen att skjuta på stängningen ett år för att arbeta fram ett bättre beslutsunderlag.

Men behovet att spara pengar är större än den hänsyn som man skulle vilja ta vid en skolnedläggning, menar kommunfullmäktige. Det spelar inte heller någon roll att det är hälsoproblem på Tallbackens förskola dit barnen från Bodås ska flytta. Undersökningar av misstänkt mögel har inte visat på något men det finns något fel i huset som personal och barn har reagerat på. Utredningen om vad det kan vara fortsätter.

– Lägg då inte ned dagis i Bodås under tiden, uppmanade föräldern Kasper Eklöf politikerna och undrade vad som händer om det inte ordnat sig till hösten.

– Då finns byggnaden kvar och vi kan placera barnen i Bodås, svarade Kenneth Axling (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Allianspartierna och delar av Folkhemmet reserverade sig mot beslutet att inte skjuta på stängningen. Hans Backman (FP) sade sig alltjämt tro på inflyttning samtidigt som han fått signaler om intresse för en friskola i Bodås. Ziita Eriksson (M) framhöll skolans betydelse för bygden.

Mer läsning

Annons