Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur svårt kan det egentligen vara?

/
  • Inte så lätt att träffa rätt. Att över huvud taget träffa bollen är lättare sagt är gjort visade det sig för mig.

Annons

En nybörjarkurs i golf tar 15 timmar och för att man ska bli ett riktigt golfproffs krävs det cirka 20 000 timmar.

Jag däremot fick genomföra en väldigt kort men intensiv kurs i golf på tio minuter.

Reflektioner: Det där med golf handlar om mycket mer än att slå i väg bollen mot ett hål.

Klädd i svarta jeans och basketskor har jag för första gången i mitt liv äntrat en golfbana. En enda gång tidigare hade jag hållit i en golfklubba. Men att genomföra en privatlektion i golf har aldrig varit en tanke i mitt medvetande.

Tillsammans med golfinstruktören Per Lif vid Hofors golfklubb fick jag en kort men intensiv kurs i golfens grunder.

– Vänster hand ska du hålla överst på klubban och höger under den, instruerar Per Lif.

För en person som i vanliga fall har svårt att hålla reda på vilken hand som är höger eller vänster blev lektionen redan där komplicerad.

Men när de absolut ”enklaste” grunderna ändå satt på plats, jag släppte motvilligt i från mig klubban efter detta, började också ett litet, väldigt litet, golffröintresse att växa.

Det viktigaste när en person ska lära sig att spela golf är tålamod och jävlar anamma. Golf är en sport som det tar lång tid att lära sig ordentligt och för att kunna slå i väg ett riktigt långskott får man inte fega ur.

Så med en så kallad järnsjua i mina händer, bollen strategiskt placerad framför mina fötter och med överkroppen svingandes mot höger lyckades till och med jag att få i väg en boll ganska långt och högt.

När jag däremot fick prova på att göra samma procedur med en golfklubba vid namn driver blev lyckan inte lika stor. Men den gav däremot i från sig ett svingande och uppmuntrande ljud. Det tackade jag för.

Som grädde på moset avslutade jag den lilla kursen med att putta bollar mot utplacerade hål. Till min häpnad lyckades jag ändå få in en hole in one. Nöjd och med flaggan i topp kunde jag sedan gå hem med orden: Golf, en rolig men oj så krävande sport, i mitt medvetande.

Mer läsning

Annons