Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Industriområde stängs av för lagligt streetrace

/

Det blir gasen i botten i Hofors på lördag. Då stängs återigen delar av Böle industriområde av för ett lagligt streetrace. Tidigare år har evenemanget lockat uppemot 1 500 åskådare.

Annons

Arrangören Ulf Borbos håller noga koll på väderprognoserna just nu. Det får inte regna för mycket för då blir det för farligt att köra. Det tar drygt sex sekunder för bilarna att avverka den 201 meter långa sträckan. Med hastigheter på närmare 200 kilometer i timmen måste däcken få ordentligt grepp i asfalten.

– Skulle vi tvingas ställa in får vi försöka få till en ny tävling senare i höst, säger Ulf Borbos.

Intresset har varit stort för streetracet som ordnas för tredje året i rad. Över 50 bilar är anmälda och arrangörerna har fått sätta stopp för flera.

– Vi vill att de som är där ska få en ordentlig chans att åka, förklarar Ulf Borbos som själv ska pröva att köra för första gången.

– Det blir nog fullt adrenalinpump kan jag tänka.

Streetracet, som håller på hela dagen, brukar också locka många besökare. Det är publikvänligt eftersom man får gå runt i depåerna och kika och man ser bilarna hela tiden som de kör. Ulf Borbos uppger att startfältet är bra i år med många häftiga fordon. Det börjar även komma fler och fler kvinnliga förare.

Annons