Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen alkohol på Blå Källan

Det blir en sommar utan öl, vin och sprit på Blå Källan.
Socialnämnden beslutade i går att dra in restaurangens alkoholtillstånd.

Annons

Socialnämnden har haft Blå Källan under uppsikt i flera månader efter att den gav restaurangen en varning i januari. Då hade kraftigt berusade personer serverats alkohol. Minderåriga ska också ha serverats alkohol. Nämnden krävde att restaurangen skulle anställa en vakt med förordnande av polisen.

– När restaurangen fick varningen gav vi dem en chans att visa att de är skötsamma, säger socialnämndens ordförande Diana Blomgren, s.

Socialnämnden krävde att restaurangen skulle ha en vakt på plats klockan 20.00, men först 22.00 började denne arbeta.

– Det underlag vi fått in visar att det saknades en vakt de första veckorna och inte under någon gång av kvällarna har restaurangen haft en vakt från 20.00, säger Diana Blomgren.

Nu får Blå Källan söka alkoholtillstånd på nytt, men socialnämnden har sitt nästa sammanträde 28 augusti och hela sommaren hinner passera innan gästerna kan dricka öl, vin och sprit på restaurangen igen.

– Ett alkoholtillstånd föregås dessutom av en lång handläggningstid och flera remissinstanser ska yttra sig innan nämnden kan fatta ett beslut, säger Diana Blomgren.

Lotteriinspektionen har dessutom gett Svenska spel en varning, eftersom minderåriga har tillåtits spela på Jack Vegas-maskiner hos Blå Källan.

Annons