Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen gymnasiefriskola i Hofors

Det blir ingen gymnasiefriskola i Hofors. Vendator har återkallat sin ansökan om att starta en friskola i kommunen och har inte längre för avsikt att starta något Framgångsgymnasium i kommunen.

– Tråkigt, tycker barn- och utbildningsnämndens ordförande Kenneth Axling (S).

Annons

Efter lång väntan har Hofors kommun nu fått beskedet: Vendator tänker inte längre starta någon gymnasiefriskola i Hofors. Via ett e-postmeddelande till Skolinspektionen har företaget låtit meddela att man vill dra tillbaka sin ansökan. Kommunen och företaget hade från början planerat en del samarbeten kring skolan men planerna var inte långt skridna.

– Vi har inte gjort något eftersom de inte hörde av sig kring detaljer om starten, konstaterar Kenneth Axling.

Skulle startat i höstas

Tanken var från början att skolan, Framgångsgymnasiet, skulle slå upp portarna redan hösten 2009. Här skulle man ge utbildningen handel med entreprenör- och affärsmannaskap. Men skolstarten sköts upp, av oklara skäl. Och nu är det alltså klart att det inte blir någon skola. Något Kenneth Axling tycker är tråkigt.

– Vi tyckte att det hade kunnat bli en utveckling för orten också. Så på sitt sätt är det synd. Man får bara hoppas att det inte finns andra orsaker i bakgrunden här, med tanke på deras verksamhet i Hofors.

Vendator har också ett Contact center i Hofors. I våras varslade man 18 av sina 46 fast anställda.

Mer läsning

Annons