Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ombyggnad för Entré Ungdom

Den behövliga renoveringen av Hoforshallen blir av. Där­emot blir det ingen ombyggnation för Entré Ungdom i Folkets Hus, det tillåter inte ekonomin.

Annons

Som Arbetarbladet har berättat tidigare är Hofors kommun i en svår ekonomisk kris. Enligt den senaste prognosen beräknas kommunen göra en förlust på 14 miljoner kronor i år. För att komma tillrätta med finanserna krävs nu stora åtgärder.

Entré Ungdom läggs på is

Situationen diskuterades på gårdagens personal- och ekonomiutskott. Utgångspunkten var att en av årets två stora investeringar måste skjutas på framtiden. Resultatet var ett enhälligt politiskt beslut att lägga Entré Ungdoms ombyggnad i Folkets Hus på is. Enligt uppgift får ungdomssatsningen i stället 1 miljon kronor för att utveckla verksamheten.

– Ungdomarna är det absolut viktigaste vi har, men just nu kan vi inte lägga 11 miljoner på den här investeringen, säger kommunalrådet Marie-Louise Dangardt (S).

Satsning på simhallen

I stället är det simklubben och alla simglada Hoforsbor som drar vinstlotten. Renoveringen och byte av reningsverk i Hoforshallen blir av. Enligt den preliminära tidsplan som finns i dag ska arbetet vara klart i november. Kostnaden beräknas till 14 miljoner kronor. Att satsa på simhallen kändes självklart för samtliga partier som var med runt mötesbordet.

Andra lokaler för undomarna

– Vi kan inte slå igen allt, då kommer vi att förlora för mycket folk i Hofors, säger Folkhemmets Kent Olsson och konstaterar samtidigt:

– Folkets Hus behöver ingen renovering och Entré Ungdom kan lösas genom andra lokaler.

Marie-Louise Dangardt (S) är inne på samma spår.

– Entré Ungdom står inte och faller med den här ombyggnationen, jag tror att det går att hitta en annan lösning som kostar mycket mindre.

Mer måste sparas

Men den här sparåtgärden kommer inte ensam att räcka. Det är socialnämnden som är den främsta anledningen till årets underskott. Nu har ekonomichefen fått i uppdrag att sätta sig ner tillsammans med socialchefen och socialnämndens ekonom för att vända och vrida på varenda krona i nämndens budget.

Mer läsning

Annons