Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakt på riks 80 efter snuskupp mot Time

/
  • Inbrottsdrabbad – igen. Anne Perssons Time-butik i Hofors har åter utsatts av inbrott. Natten till fredagen krossade fyra maskerade män rutan och länsade kylen på mängder med snus. Väktaren tog upp jakten men fick ge sig när tjuvarnas Audi försvann på riks 80 i hög fart.

Fyra maskerade män visste vad de var ute efter när de stoppade ner mängder av snusstockar i postpåsar vid inbrottet på Time. Och det gick till på samma sätt som förra gången.
– Det är jättejobbigt att det händer igen, säger ägaren Anne Persson.

Annons

Fem minuter över tre natten till fredagen gick inbrottslarmet på Time i Hofors. En väktare larmades ut och hann precis se hur fyra maskerade inbrottstjuvar hoppade in i en grå Audi och i rasande fart drog ut på riks 80 mot Falun. Där fick väktaren ge upp jakten och åka tillbaka till Time där ägaren Anne Persson slöt upp för att konstatera att hon ännu en gång utsatts för inbrott i butiken.

Förra gången var 29 juli, då cigaretter och snus stals för tiotusentals kronor.

– Kylen var fullproppad med snusstockar efter en leverans tidigare i veckan. Det verkar som om de hade koll på det, liksom förra gången, säger hon bedrövat och fortsätter:

– Jag är oerhört ledsen. Det är jobbigt just nu.

Liksom i juli krossade tjuvarna en stor fönsterruta och orsakade stor förödelse inne i kiosken. På övervakningsfilmen ser man hur fyra män, mörkklädda och maskerade med huvor länsar kylen på snus. Stockarna plus en del annan tobak, lotter, frimärken och kontanter stoppar de ner i stora postsäckar. Det exakta värdet visste Anne Persson inte på fredagen.

Två inbrott hittills

Larmet gick och väktaren hann precis se dem försvinna iväg. Enligt uppgifter till Anne Persson hade polisen haft en bil i Hofors bara en timme innan inbrottet. Polisen har nu hämtat övervakningsfilmen för att analysera och se om det finns några likheter med tidigare inbrott.

Hittills i år har hon haft två inbrott och 2009 hade hon också två inbrott plus att hon utsattes för ett rån.

Själv tror Anne Persson att det ödsliga läget gör henne utsatt.

– Dessutom finns det flykt- vägar åt flera olika håll, säger hon.

Mer läsning

Annons