Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenny och Jeanette tar över polisens serviceärenden

/
  • I POLISENS TJÄNST. Jenny Siilama och Jeanette Jansson jobbar i kommunens reception på Granvägen 8. I och med att gamla polisstationen stängt har de tagit polisens service på orten.

Det blir i huvudsak Jeanette Jansson och Jenny Siilama som tar över upptagningen av anmälningar och annan polisiär information. De finns på kommunhuset på Gran-vägen 8.

– Det känns spännande och bra att kunna ge bättre service åt Hoforsborna, säger Jeanette Jansson.

Annons

Totalt har åtta av kommunens medarbetare gått på kurs hos polismyndigheten. En halvdag plus en hel veckas utbildning på plats i kommunhuset. Men det blir framför allt Jeanette Jansson och Jenny Siilama som kommer att möta dig som behöver ta del av polisens service.

”Känns tryggt”

Kommunen har nu tagit över i princip all polisiär service som invånarna tidigare kunde få hjälp med på gamla polisstationen. Bland annat ta upp enklare anmälningar, hittegods och lämna ut blanketter och ta emot ansökningar om till exempel vapenlicens.

– Vi har byggt upp alla rutiner tillsammans med personal från polisen. Det känns tryggt. Och även om det är polismyndighetens uppgifter så är vi sedan tidigare vana att hantera det här med blanketter och att ha kontakt i receptionen och via telefon med Hoforsborna, säger Jeanette Jansson.

Hoforsbon Anna Norman som har jobbat på polisens gamla station sedan mitten på 80-talet har flyttat över till polisen i Sandviken. Hon har också hjälpt till att utbilda kommunens personal.

Kommunens reception är bemannad sju timmar varje vardag.

Mer läsning

Annons