Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubel när Hofors studenter sprang ut

/
  • Enkät: Vad händer nu?Amanda Bodell, SP08,18, Hofors. – Jag ska åka till London och jobba. Vad det blir för jobb vet jag inte än, det får vi se när vi kommer dit.
  • Andreas Neves Lundin och hans klass hade en alldeles särskild maskot, Sagan om ringen-karaktären Legolas.
  • Stämningen var på topp innanför dörrarna på Björkhagsskolan minuterarna innan studenterna skulle få springa ut, jubelrop och handklapp varvades med tutor.
  • När alla studenter samlats utanför Björkhagsskolan inför familj, släkt och vänner sjöng studenterna Studentsången och firades sedan med ett fyrfaldigt leve innan de sprang ut.
  • Enkät: Vad händer nu?Malin Valtonen, HP08, 18, Hofors.– Först blir det fest ikväll och sedan sommarlov. Vad som ska hända sedan vet jag inte än.
  • Rasmus Dahlberg, avgångselev på barn- och fritidsprogrammet var minst sagt överlycklig över att få ta studenten.

Med stort jubel och till tonerna av Studentsången sprang Björkhagsskolans studenter ut på fredagen i Hofors för att möta sin ljusnande framtid.

Annons

Precis minuterarna innan alla avgångsklasser skulle få gå ut var stämningen på topp innanför dörrarna på Björkhagsskolan, jubelrop och handklapp varvades med tutor. När alla klasser samlats utanför skolan, sjöng alla studenter Studentsången och firades sedan med ett fyrfaldigt leve och sprang sedan ut mot friheten och väntande familj, släkt och vänner.

– Jag tycker att det känns både bra och dåligt. Det bästa med de här tre åren är min klass. Jag kommer att sakna alla - både mina kompisar och lärarna, säger Andreas Neves Lundin, som tog studenten på naturvetenskapsprogrammet.

– Vi har varit en väldigt tajt klass, med bra sammanhållning, säger han.

Andreas och Jonas klass hade en alldeles särskild maskot med sig på studenten. En pappersdocka föreställande Sagan om ringen-karaktären Legolas.

– Den är lite av en trofé, alla klasserna har krigat mot varandra under året och försökt sno dockan av varandra. Det är för att det är kul. Vår klass vann den till slut, säger han.

Mer läsning

Annons