Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karl Hedin bygghandel bäst i ny granskning

/
  • KUNDVÄNLIGT. Karl Hedin bygghandel i Hofors får bästa betyg när tidningen Byggaren granskar 13 olika butiker i södra Norrland. Här hjälper platschefen, Robert Persson, stamkunden Peter Larsson att hitta ett par nya arbetsbyxor.

Behöver du byggmaterial? Åk till Hofors, där får du nämligen bästa servicen. I en granskning av 13 butiker i södra Norrland ger tidningen Byggaren Karl Hedin bygghandel i Hofors högst betyg.

Annons

Trevligt bemötande, kompetent personal och bra utbud av varor. Hoforsbutiken kammade hem fem av fem hammare på så gott som alla punkter som tidningen Byggaren granskat.

– Det är bra folk som jobbar här och alla har varit med länge, säger platschefen Robert Persson.

Bygghandeln tillhör kedjan Karl Hedin som är en stor aktör på byggmarknaden. De vänder sig framför allt mot professionella byggarbetare, men butiken i Hofors har nästan en lika stor andel privatkunder.

– Vi försöker serva alla lika oavsett hur mycket de handlar. Alla våra kunder är viktiga, säger Robert Persson.

Kedjans Gävlebutik hamnar nästan sist i rankingen av bygghandlare i södra Norrland och inte heller Karl Hedins butik i Ljusdal hamnar i topp.

– Det är lite skrämmande, tycker Robert Persson.

Vad gäller Gävle tror han själv att storleken kan ha betydelse.

– Vi behöver kanske vara mer rädda om kunderna, funderar han.

Den order som den granskande journalisten ville ha en offert på låg på 150 000 kronor vilket är hyfsat stort för Hoforsbutiken.

– För oss var det en bra order att ta, men det har nog mindre betydelse för dem i Gävle, säger Robert Persson.

Gävlebutiken fick visserligen inte underkänt, men betydligt sämre betyg i bemötande. Sandvikens trävaru och Beijerbyggmaterial i Gävle fick dock båda utmärkta betyg för bemötande och kompetens.

Annons