Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivskäraren häktad

Den 19-årige Gävlebo som knivskar två Hoforsbor i helgen häktades på tisdagen skäligen misstänkt för bland annat grov misshandel, misshandel och olaga hot. Mannen som är känd av polisen sedan tidigare står också åtalad för flera bilstölder.

Annons

Åklagaren hade i första hand yrkat på att få honom häktad för försök till dråp.

– Exakt hur allvarliga knivsticken var och om uppsåtet var att döda, det får nu utredningen visa, säger Peter Helsing.

Brottsoffren och gärningsmannen är inte överens om motivet till bråket som började över telefon. En av de knivskurna är en släkting till 19-åringen och enligt åklagaren ska det ha handlat om gammalt groll som gjort 19-åringen arg.

– Gärningsmannen hat inte mått så bra och han har en tidigare missbruksproblematik och det förklarar kanske varför han inte agerade riktigt rationellt, säger Peter Helsing.

Det är fortfarande oklart om han var påverkad vid brottstillfället.

Den 19-årige Gävlebon tog sig till lägenheten i Hofors där knivskärningen ägde rum i en stulen bil, det var andra bilstölden som han åkte dit för på kort tid. Mannen som är välkänd av polisen sedan tidigare är även aktuell i andra mål där han står åtalad för ytterligare stölder.

Utöver de knivstuckna männen har även ytterligare två män i 35-årsåldern anmält 19-åringen för misshandel respektive olaga hot.

Annons