Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen har inte råd att köpa gatukök i Hofors

/

Hofors kommun backar nu i det förköpsärende om Rondellen gatukök som blivit ett fall för regeringen Reinfeldt. Den ekonomiska krisen gör att kommunen inte har råd att köpa fastigheten.

Annons

På ett extrainsatt kommunstyrelsemöte innan måndagens kommunfullmäktige förväntas politikerna besluta att kommunen avstår från förköpet av Rondellen gatukök.

Gatuköket fick ny ägare för ett drygt år sedan. Han har tidigare berättat för Arbetarbladet att han har tänkt satsa i Hofors. Han tycker läget, precis vid riks 80 och nära infarten till Ovako, är perfekt och det finns planer på att rusta upp kioskbyggnaden som i dag är mycket sliten.

Men i väntan på svar om kommunens förköp går igenom ligger allt på is.

– Vi börjar tröttna på ovissheten. Ingen vet hur länge det kommer att dröja innan vi får besked, sa Idris Ayik tför två månader sedan.

Den nya ägaren har nämligen överklagat kommunens begäran att köpa fastigheten. Statsminister Fredrik Reinfeldt och hans kollegor i regeringen ska därför ta beslut i frågan som just nu bereds av Miljödepartementet.

Kommunens intention med köpet har varit att riva fastigheten för att i framtiden kunna ge plats åt en infartsparkering. Men den ekonomiska krisen har visat sig slå hårt mot kommunens kassa och man anser sig inte längre ha råd att köpa fastigheten.

Därför det blir det nu bråttom att återkalla ärendet från Miljödepartementet innan det hinner tas upp på ett regeringssammanträde.

Annons