Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krav på vakter på Carlssons i Hofors

Annons

Det har varit stökiga helgkvällar på Carlsson bar och kök på Faluvägen. Nu kräver socialnämnden att krogen anställer vakter.

– De är för få i personalen för att klara av det tumult som uppstår, säger nämndordföranden, Diana Blomgren.

Det har inte gått mer än en månad sedan Carlsson bar och kök på Faluvägen fick permanent serveringstillstånd. Nu diskuterar socialnämnden att dela ut en varning till krogen.

– Vi ger dem en chans, men ställer då extra krav på dem. Vi kräver att de ska ha polisförordnade vakter på fredag, lördag och helgkvällar, säger Diana Blomgren.

Anledningen är upprepade bråk med polisingrepp som följd. Dessutom har kommunens alkoholhandläggare varit på oanmält besök och upptäckt brister i serveringen.

”Behärskar inte situationen”

– Det var tumult inne på krogen och människor ute på gatan med ölglas, de saknar vakt och personalen är för få för att klara av att behärska situationen, säger Blomgren.

Vill stävja bråket

Socialnämnden har avvaktat med att ge krogen permanent serveringstillstånd. Anledningen är de problem som förre ägaren hade, då krogen hette Blå källan, som resulterade i att nämnden förbjöd servering av alkohol.

– Vi gör det här för att stävja bråk och det finns ju risk annars att nya krogen får dåligt rykte, precis som tidigare, säger Blomgren.

Kravet på vakt gäller till att börja med i tre månader framöver.

Mer läsning

Annons