Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna kräver pengar efter krock med flyktingbarn

Den 34-åriga kvinnan bröt foten när hon kolliderade med två ensamkommande flyktingbarn och cyklade omkull i Hofors.

Annons

Nu yrkar hon på 45 693 kronor i skadestånd från kommunen.

Det var i augusti som kvinnan cyklade i Hofors centrum. Helt plötsligt kolliderade hon med en annan cykel som hon upplevde kom från ingenstans. På den andra cykeln satt två ensamkommande flyktingbarn som mottagits i Hofors kommun. Kvinnan bröt hälbenet i kollisionen och har varit sjukskriven på grund av skadan.

Nu har hon i en skrivelse yrkat på skadestånd från Hofors kommun eftersom hon anser att kommunen bör bedömas vara vårdnadshavare för flyktingbarnen, som hon menar var skyldiga till ”vårdslöshet i trafik” och orsakade olyckan.

Uteblivna inkomster

Största delen handlar om uteblivna inkomster i och med sjukskrivningen. Hon vill ha 16 918 kronor för förlorad bruttoinkomst och 22 149 kronor för uteblivna arbetsgivaravgifter.

Hon vill också ha 900 kronor för att nå upp i ett frikort för vårdbesök och 1 800 kronor för att nå upp till ett frikort för sjukresor.

3 026 kronor för sonen

Vidare yrkar hon på 3 026 kronor i milersättning då hennes son besökt henne på sjukhuset. 200 kronor för att hyra kryckor och rullstol och slutligen vill hon ha 700 kronor för att täcka reparationer av cykeln. Totalt alltså 45 693 kronor, förutsatt att skadan läker till nyår. Annars kommer hon yrka på ett ännu större skadestånd.

Mer läsning

Annons