Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena vill veta hur Hoforsborna villha sitt nya centrum

/
  • Projektledare. Lena Wigren är projektledare för den sista och avslutande etappen av centrumförnyelsen i Hofors. Hon ska bland annat se till att de som bor och verkar i kommunen ska få vara med och säga sitt om hur till exempel Centralgatan ska se ut.

Ett 50 år gammalt centrum behöver sina medborgares åsikter när det ska förändras.

Annons

Därför bjuds Hofors medborgare och näringsliv in in till dialogmöten för den sista etappen av centrumförnyelsen.

– Centrum är en viktig del i en stad och då ska medborgarna vara med och påverka, säger Lena Wigren, projektledare för centrumförnyelsen.

Arbetet med att förändra och förbättra Hofors centrum har redan startat.

Men den sista och avslutande etappen i projektet, som bland annat rör korsningen vid Centralgatan/Skolgatan, har inte påbörjats.

Kommunen ansåg att Hofors medborgare och näringsliv borde vara med och säga sitt innan den förändringen sker.

Därför kommer april månad att bli dialogmånaden i Hofors.

Vid tre tillfällen bjuds medborgare, näringsidkare och fastighetsägare samt ungdomar in för att vara med och påverka framtidens centrum.

Ska serva medborgarna

– Kommunens uppgifter är ju att serva alla som bor och verkar i Hofors. Med dialogmöten blir det möjligt, säger Lena Wigren.

De förslag, åsikter och idéer som Lena och byggservicekontoret kommer att få ska sedan bearbetas. Målet är att så många som möjligt ska bli nöjda med det förslag som slutligen kommer att presenteras.

– Alla kommer kontinuerligt att få veta vad som händer. Vi kommer inte att presentera ett färdigt förslag och säga att såhär blir det utan att man har fått vara med och tycka till, säger Lena Wigren.

Beslut till hösten

I slutet av sommaren beräknar kommunen att åsikterna ska vara sammanställda, och i september kommer kommunfullmäktige fatta ett beslut i frågan. Först nästa vår ska spaden sättas i marken.

– När det handlar om en förändring av ett centrum som är 50 år gammalt ska man inte skynda fram något. Det ska få ta sin tid, säger Lena Wigren.

Mer läsning

Annons