Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lidls etablering i Hofors ligger på is

/
  • LIDL PÅ IS. Det gick snabbt för Lidl att riva byggnaderna på sin nyköpta mark utefter Faluvägen i Hofors. Men nu står bygget still.

Lidlbygget i Hofors står still och många frågar sig varför. Lidl själva är dock svåra att få tag på och inte ens näringslivschefen, Nils Lindqvist, har fått något besked om när butiken ska öppna.

Annons

Det gick fort att riva byggnaderna mellan rondellen i Hofors och Shellmacken där det är tänkt att Lidl ska etablera sig. Men nu har marken länge stått orörd.

Lidl Sverige har enligt uppgift etableringsstopp i både Värmland och Norrland och Hofors hör ju till sistnämnda.

– Det är det enda jag vet och de har inte kunnat ge mig någon tidsplan, säger näringslivschefen, Nils Lindqvist.

Han håller just nu på att börja planera arbetet med riks 80 och rustningen av sträckningen förbi Hofors. Därför är han extra angelägen om att veta vad det blir av Lidl-projektet.

– När vi drar i gång riks 80-projektet kan det inte se ut som det gör nu. Därför vill jag också se vad de kommer att göra. Jag kommer att uppvakta dem för att ta reda på när i tiden de ska etablera sig här, säger Nils Lindqvist.

I projektet med att fräscha upp och snygga till riks 80-genomfarten kommer Hofors kommun att samarbeta med vägverket.

– Samtidigt ska vi också ha dialog med företagarna längs med riks 80 och de boende. Vi kommer troligtvis att bjuda in till ett dialogmöte, säger Nils Lindqvist.

Mer läsning

Annons