Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lidls frånvaro upprör

/
  • STILTJE UPPRÖR. Så här såg det ut när Lidl satte tänderna i det första huset på Faluvägen i mars. Nu är allt bara en enda stor grusplan. ”Vi skulle aldrig ha tillåtit en rivning av byggnaderna om vi inte blivit lovade en ny byggnad i stället”, skriver Marie-Louise Dangardt som är upprörd över Lidls frånvaro.

Kommunen får dagligen klagomål på hur infarten till Hofors ser ut sedan Lidl rivit hus, men sedan lagt etableringen på is.

Kommunalrådet, Marie-Louise Dangardt, är upprörd över Lidls frånvaro och begär att få svar på vad företaget har för planer på orten.

Annons

Det skulle bli en fräsch butik och parkeringsytor som skulle bekläs med marksten. Nu är området som sträcker sig ända från infartsrondellen bort till Shellmacken orört och det har börjat växa sly i gruset.

Många klagomål

Kommunen får ta emot mycket klagosång från Hoforsbor, både för hur det ser ut och för att kommunen tillät rivning avgamla bankhuset på Faluvägen.

Marie-Louise Dangardt anser nu att situationen börjar bli ohållbar och vill därför omgående ha ett möte med Lidls ledning.

”Vi skulle aldrig ha tilllåtit en rivning av byggnaderna om vi inte blivit lovade en ny byggnad i stället”, skriver Marie-Louise Dangardt i ett brev till Lidls ledningsgrupp och passar samtidigt på att skicka med utdrag från Lidls egna företagsprinciper där företaget bland annat tydliggör att Lidl som stort internationellt företag är ”medvetna om vår storlek och roll i samhället”.

Skulle öppna till våren

Kommunen har gett rivningslov och dessutom på begäran av Lidl påskyndat bygglovet. Motprestationen var att en butik skulle öppnas senast våren 2010.

I mars började Lidls entreprenör riva husen på Faluvägen och det gick i rask takt, men sedan har bygget stått orört. Enligt en branschtidning införde Lidl Sverige etableringsstopp tidigt i höstas i både Värmland och Norrland. Trots att Hofors tillhör sistnämnda har ingen information gått ut till kommunen.

Arbetarbladet har under en längre tid försökt få tag på ansvariga på Lidl.

Mer läsning

Annons