Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man hittad död

En 54-årig man från Hofors påträffades död av anhöriga på söndagseftermiddagen.

Annons

Två personer, en man och en kvinna i 20-årsåldern, är anhållna misstänkta för grov misshandel.

Men enligt polisen är det inte alls säkert att ett brott har begåtts.

Det var klockan 16.26 på söndagseftermiddagen som den 54-åriga mannens dotter hittade honom död i hans egen lägenhet i centrala Hofors.

Polis kallades till platsen och en teknisk undersökning genomfördes.

Hur mannen har dött är oklart och åklagare Krister Frykman hoppas få obduktionsrapporten från rättsläkare i Uppsala redan i morgon, tisdag, för att klargöra om det finns några naturliga orsaker eller inte. Den första bedömningen från polisens tekniker var att mannen inte hade några skador som tyder på brott.

Åklagaren valde ändå att anhålla två Hoforsbor i sin frånvaro som skäligen misstänkta för grov misshandel och vållande till annans död. Sent på måndagseftermiddagen var båda fortfarande på fri fot.

Håller de sig undan?

– Det kan jag inte svara på, de är i alla fall inte anträffade ännu, svarar polisens presstalesman Mikael Hedström och fortsätter:

– Vi vill höra dem om vad de vet om den här mannen och om de träffade varandra under lördagskvällen. Gjorde de något tillsammans? Det är uppgifter som vi fått och vill ha svar på.

Han betonar mycket noga att det inte alls är säkert att det rör sig om ett brott, men att polisen måste sätta igång en utredning om så är fallet.

– Om obduktionen visar det värsta scenariot måste vi agera. De första timmarna och dygnen är alltid viktiga i brottsutredningar, säger han.

Polisen har därför hört grannar och andra i 54-åringens närhet. På så sätt fick de namnen på de två anhållna unga Hoforsborna.

Enligt Mikael Hedström har polisen ett 15-tal liknande fall varje år, där man inte vet om ett brott har begåtts, men en brottsutredning startas i alla fall för att vara tidigt ute.

Mer läsning

Annons