Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markägare överklagar detaljplan för sommarstugeområde

Annons

En markägare har överklagat detaljplanen för Tummens fritidshusområde vid Ottnaren.

Hofors kommun har planerat markanvändingen i för hög grad, det försämrar hans möjligheter att få fastigheten såld, anser markägaren.

Hofors kommun antog den nya detaljplanen den 16 juni. Under planprocessen motsatte sig en markägare kommunens ambitioner med den mark som planlades.

Men ägaren fick inget större gehör för sina synpunkter och kommunen antog förslaget till den nya detaljplanen. Nu har mannen överklagat den nyligen antagna detaljplanen och ärendet ligger hos länsstyrelsen.

Den gamla detaljplanen upprättades 1970. Under senare år har sommarstugeägare i området gett uttryck för att de vill bosätta sig permanent i sina sommarstugor. Hofors kommun beslöt senare att upprätta en ny detaljplan för att öka byggrätten för tomtägarna och för att reglera markanvändingen i området utanför sommarstugeområdet. Men planeringen av marken är alldeles för långtgående, eftersom den gör intrång på hans fastighet, anser den man som har överklagat detaljplanen.

– Hofors kommun har gjort fel. Jag ska sälja min fastighet framöver och med de ändringar som gjorts i detaljplanen är marken svårsåld, säger mannen.

Kommunarkitekt Leif Holmqvist påpekar att ett område där ny bebyggelse ska växa fram behöver planläggas mer noggrant.

– När tomtägare vill bygga ut sina hus påverkar det omgivningen och då behöver man justera detaljplanen, säger han.

Annons