Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer pengar till skuldsatt bowlinghall

På måndagen beviljade Hofors kommun ytterligare 200 000 kronor till den skuldsatta bowlinghallen BK66. Och ytterligare 700 000 kronor kan bli aktuellt. Men både moderaterna och Folkhemmet i Hofors-Torsåker, sågade förslaget.

– Det krävs ett mirakel om bowlinghallen ska fungera, säger ks-ledamoten Kent Olsson, FHT.

Annons

Bowlinghallen BK66 har skulder till Hofors kommun på 7.7 miljoner kronor. Tidigare i år efterskänkte kommunen 839 000 kronor i form av ränta och amortering för det lån som hallen fick när den öppnade förra året.

Efter utdragna diskussioner under måndagens sammanträde i kommunstyrelsen ställde åtta partier sig positiva för att kommunen ska gå in med ytterligare 210 000 kronor i den förlusttyngda verksamheten.

Men bland andra Moderaterna och Folkhemmet i Hofors-Torsåker (FHT) menade att förslaget innebär att ge pengar till ett sjunkande skepp.

– Väldigt många klot måste rulla innan det blir någon vinst för bowlinghallen. Det kommer aldrig att fungera, då är det lika bra att ta smällen på en gång, säger Kent Olsson, FHT.

Om kommunstyrelsen skulle neka ekonomisk hjälp till hallen riskerar kommunen att förlora hela sin fordran på flera miljoner kronor. Kommunstyrelsens ordförande Marie-Louise Dangardt (S) var tydlig med att visa förtroende för den ideellt drivna bowlinghallen.

– Vi tror att de kommer att fixa det här. Vi beviljade 200 000 kronor för att förhindra en omedelbar konkurs, säger hon.

Enligt Marie-Louise Dangardt kommer pengarna att tas från budgeten för kommunikationsplan.

– Ingen annan verksamhet blir lidande, säger hon.

Kommunstyrelsen beslutade även att rekommendera kommunfullmäktige att skjuta till 700 000 kronor för att bowlinghallen ska klara sig mer långsiktigt.

BK66:s ordförande Jan Dahlström blir väldigt glad över beskedet.

– Vi behöver troligen 40–50 procent fler kunder än i dag för att gå med vinst. Vi kommer satsa på mer marknadsföring, internetbokning och alkoholrättigheter, säger han.

Beslut tas 21 oktober när kommunfullmäktige sammanträder.

Annons