Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Metalock investerar

Metalock som sköter Ovakos serviceverkstad investerar i en ny svarv. Samtidigt har ett nytt avtal tecknats med Ovako om fortsatt samarbete framöver.

– Det här tryggar jobben i vår verkstad, säger Ulrik Rydström, affärsområdeschef för Metalock i Hofors.

Annons

Metalock Sweden har två avdelningar i Hofors, Bemab som tidigare var samägt med företaget Bäckströms, samt serviceverkstaden inne på Ovakos industriområde.

Används till valsar

Den nya svarven som kostar företaget 8 miljoner kronor ersätter en tidigare maskin på verkstaden som var i dåligt skick. Svarven används för att nytillverka och omarbeta de valsar som Ovako använder i produktionen av rör och ringar.

Investeringen sker samtidigt som företaget ingår ett nytt avtal med Ovako.

– Vi har bundit upp varandra på femårsbasis, säger Ulrik Rydström som är nöjd med satsningen.

Liksom för många av stålföretagens underleverantörer har lågkonjunkturen slagit hårt mot Metalock. Företaget har i Hofors varslat totalt åtta anställda i år.

Den nya svarven och det nya avtalet med Ovako kommer inte innebära återanställningar, men förhoppningsvis behöver företaget heller inte varsla fler.

– Det här säkrar våra arbetstillfällen, det är inte aktuellt med nya varsel i synnerhet inte på verkstaden. Men läget är fortfarande väldigt kärvt.

Metalocks Bemab-avdelning var första gästrikeföretaget som införde korttidsvecka i våras och avtalet med fackförbundet Metall har nu förlängts ytterligare en period.

I somras gick även verkstadens personal ner i tid.

Mer läsning

Annons