Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midroc tar över Metalock

I en rockad inom Midroc-koncernen köper Midroc Electro företaget Metalock Hofors AB och tar över dess 25 anställda. Midrocs avdelning i Hofors växer därmed till omkring 70-talet anställda från Midroc, samt tidigare Metalock och Bemab.

Annons

Syftet med att lägga de tidigare tre enheterna under samma tak är skapa samordning, paketlösningar och öka konkurrenskraften.

– Förvärvet stärker vår möjlighet att genomföra totalåtaganden till industrin och ligger helt i linje med vår strategi att erbjuda den enkelhet som kunderna efterfrågar, säger Mats Axelsson, divisionschef hos Midroc Electro, i ett pressmeddelande.

Chefen för den Midrocs Hoforsavdelning, Jan Wallin, bedömer att samordningen är en fördel för de berörda anställda på Metalock, som har en verkstad på Böle industriområde i Hofors.

– Tidigare har de styrts från Metalock i Göteborg. Nu ska verksamheten styras från Hofors. Vårt huvudkontor ligger ju dessutom i Sandviken. Det upplevs säkert som mer praktiskt, konstaterar Jan Wallin.

Midroc Electros verksamhet är huvudsakligen installationer inom industri och samhälle. Bemab arbetar främst med service av kranar och andra lyftdon, samt portar och pumpar. Metalock har en montagegrupp och arbetar med underhåll och reparationer inom industrin.

Mer läsning

Annons