Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonbelopp till renovering av kommunlokaler

Två miljoner kronor av årets överskott i kommunkassan går till att renovera gamla polishuset, där bland annat Entré Hofors har sitt kontor. Ytterligare en dryg miljon kronor går till arbeten på kommunhuset och avtalspension till före detta socialchefen Jan Bornestig som slutar redan till nyår.

Annons

Hofors kommun gjorde en oväntad vinst med 13 miljoner kronor för 2012, samma resultat som prognosen visade vid delårsrapporten. Tillskottet av pengar kommer från en vinst för Hofors Energi AB, där kommunen äger 40 procent, och från AMF som betalar ut extra pengar till alla arbetsgivare i Sverige eftersom sjukfrånvaron varit lägre än beräknat. För Hofors kommun handlar sistnämnda om 10 miljoner kronor, vilket går jämnt upp med det minus som verksamheterna gör för 2012.

Kommunen har underskott för två år att betala tillbaka, men därutöver finns en vinst kvar. Den väljer nu politikerna i kommunstyrelsen att avsätta för renovering av Faluvägen 2. Den gamla polisstationen inhyser utöver ett fåtal kommunala tjänstemän Entré Hofors, polisen och utvecklingsprojektet Clean Production Center, CPC. Huset ägs av Hoforshus, men hyrs av kommunstyrelsen som i sin tur hyr ut till de föreningar, projekt och myndigheter som har kontor i bygganden.

– Vi har valt att betala det här själva och istället behåller vi hyran på samma nivå, säger kommunchefen Ulf Strömstedt om renoveringen som alltså kommunstyrelsen bekostar.

800 000 kronor kostar det att bygga om i kommunhuset på Granvägen 8. Individ- och familjeomsorgen fick kritik för bristande säkerhet när Arbetsmiljöverket var på besök och bland annat är det de bristerna som nu ska åtgärdas.

Därutöver går 0,3 miljoner kronor till att betala avtalspension till socialchefen Jan Bornestig. Han skulle ha jobbat fram till sommaren, men lämnar nu kommunen redan till årsskiftet.

Annons