Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandelsmisstänkta kräver ersättning

De två män som misstänks för en grov misshandel i Hofors helgen vill ha ekonomisk ersättning från polisen för skador på bostaden i samband med husrannsakan. Deras advokat menar att polisen använt övervåld för att ta sig in.

Annons

De två männen, födda 1968 och 1992, är släppta på fri fot men misstänks fortfarande för att maskerade ha trängt sig in hos en 37-årig radhusägare och misshandlat honom med ett basebollträ under lördagsnatten. I söndags gjorde polisen en husrannsakan i männens bostad. Enligt en skrivelse från advokat Tryggve Emstedt, som företräder dem, användes mer våld än vad som var nödvändigt.

Trots att ett fönster var öppet ska dörrar till balkongen, garaget och källaren ha forcerats med våld. En äldre kvinnlig släkting som fanns i bostaden ska ha blivit skräckslagen vid händelsen och även kroppsvisiterats. Tryggve Emstedt ifrågasätter också varför det behövts sex personer för att söka igenom bostaden.

Männen har nu begärt ekonomisk ersättning för skadorna vid husrannsakan.

Polisen vill inte uttala sig om den specifika händelsen men Anders Samuelsson, chef för ekobrott, säger generellt att man försöker göra så lite åverkan som möjligt vid husrannsakningar, till exempel genom att kontakta de boende först. Men släpps man inte in frivilligt återstår våld. Det går dock att få ersättning för saker som går sönder.

Som Arbetarbladet berättade i går har bland annat ett basebollträ och en klocka som tappats på brottsplatsen tagits i beslag och ska DNA-testas.

Mer läsning

Annons