Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorentusiast årets eldsjäl

/
  • ENERGISK HOFORSBO. Kalevi Brandhed kommer få ta emot priset för utmärkelsen
  • Kalevi Brandhed belönas för sitt stora engagemang för motorsporten.

Kalevi Brandheds stora och långvariga engagemang inom motorsporten har gjort honom förtjänt av titeln "Årets Eldsjäl". Det tycker Hoforsborna, kommunen och Entré Hofors som har gett honom utmärkelsen.

Annons

Hoforsborna har under våren och sommaren fått nominera personer som de tycker utmärker sig genom sitt engagemang. Av sammanlagt 20 kandidater har juryn som bestått av representanter från Hofors kommun och företagarföreningen Entré Hofors nu utsett en vinnare. "Årets Eldsjäl" i Hofors heter Kalevi Brandhed. Det är hans långvariga engagemang inom motorsporten som gett honom priset.

I 40 år har han varit aktiv inom motorcrossklubben, CMK Hofors. I dag är hans roll tävlingsledare, men på eget initiativ ser han också till att bland annat ploga isbanor på sjöarna, framför allt på Storgösken. Där gör han också i ordning skridskobana och skidspår.

– Folk hänger ofta på om det händer något, men då måste det finnas någon som ser till att det händer saker. Jag tycker det är roligt att se folk glada och det blir de när de har något att göra. För mig är det också viktigt att just ungdomarna ska få ett intresse att fylla upp tillvaron med, säger han om sina ideella insatser för att Hoforsborna ska ha bra ställen att träna på.

Han är själv intresserad av all typ av idrott, men det finns en anledning till att brinner just för motorsporten. Han ser nämligen att alla ungdomar inte passar till lagidrotter och då kan motorcross och enduro vara bra alternativ.

– För ungdomar som har det lite besvärligt passar det bra med motorsport, då kan de få avreagera sig lite. Jag fungerar lite som mentor också, åt ungdomar inom motorsporten som behöver hjälp.

Kalevi Brandhed är glad för utmärkelsen Årets Eldsjäl, men han vill inte skylta för mycket med det.

– Det känns ju bra, men jag är lite orolig, jag vill inte att det ska bli någon avundsjuka och jag tycker att alla vi 20 som är nominerade är värdiga vinnare. Vi eldsjälar är inte vana att stå i centrum, vi gör hellre saker för vår omgivning.

Mer läsning

Annons