Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När HVB-hemmet stänger flyttar även friskolan från Torsåker

När HVB-hemmet i Torsåker stänger finns ingen naturlig anledning till att friskolan för barn som behöver extra hjälp finns kvar på orten. Lena Rosengren som driver skolan i bygdegården har därför sagt upp kontraktet och letar efter nya lokaler närmare Gävle.

Annons

Friskolan för barn med särskilda behov öppnade i Torsåker hösten 2005, vid terminsstarten hade skolan bara en elev, men sedan dess har alla högstadieungdomar som har bott på Ralph Hansens HVB-hem gått på skolan. Nu har hans sista ungdomar dock börjat i gymnasiet och eftersom HVB-hemmet inte kommer ta emot fler tonåringar finns det inte längre någon naturlig anledning till att skolan finns i just Torsåker.

Rektorn Lena Rosengren har sagt upp hyreskontraktet på bygdegården och letar i stället nya lokaler närmare Gävle. Friskolan även tar redan i dag emot ungdomar från Storsjögårdens HVB-hem i Forsbacka och de fem eleverna som går i skolan nu kommer från Sandviken och Gävle.

Skolverksamheten flyttar troligtvis inför nästa läsår, vilket innebär att stora delar av bygdegården i Torsåker kommer stå tom.

Mer läsning

Annons