Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu prövas Hoforsmordet

Han fick nio års fängelse. Hon tre år. Åklagaren vill ha skärpta straff, själva vill de komma lindrigare undan. Nu prövar hovrätten domarna i Hoforsmordet.

Annons

Rättegången äger rum tre dagar denna vecka, med avslutning på fredag. Bevisningen är densamma som i tingsrätten. De flesta förhör som hovrätten får ta del av är videoinspelningar från förhandlingen i Gävle tingsrätt.

Tingsrätten slog fast att Tommy Johansson mördades och att det inte finns några förmildrande omständigheter. Skyldig till mord var 20-åringen som svarade för nästan allt våld.

Tingsrätten dömde honom till nio års fängelse. Lagens strängaste straff för en 20-åring är 14 års fängelse, och det kräver åklagaren Krister Frykman i sitt överklagande till hovrätten att han ska få.

Även 20-åringen har överklagat. Han vill inte dömas för mord, utan för grov misshandel, till ett betydligt kortare straff än nio års fängelse.

Även den 21-åriga kvinnan som var medhjälpare vid misshandeln har överklagat sin dom på tre års fängelse. I tingsrätten yrkade hennes försvarare på kontraktsvård i stället för fängelse.

Både 20-åringen och 21-åringen är fortfarande häktade i väntan på att överklagandena ska prövas i hovrätten. Den tredje dömde som fick åtta månaders fängelse för medhjälp till misshandel är på fri fot i väntan på hovrättsdomen. Även för honom begär åklagaren ett hårdare straff.

Mer läsning

Annons