Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Opennets reklambrev har kommunens logga

Reklamutskick från Opennet med Hofors kommuns logga har fått flera Hoforsbor att reagera. Förespråkar kommunen en övergång till annan telefoni och bredband? Så är inte fallet.

– Jag förstår att det är förvirrande, men vi står inte bakom det här, det är någon som har gjort en kullerbytta. Jag har tagit tag i det för att det inte ska hända igen, säger kommundirektören, Eira Källgren.

Annons

Opennet är det företag som sköter stadsnätet i Hofors i samarbete med Hofors Elverk. Företaget som har sin bas i Gävle levererar tv, bredband och telefonitjänster från en rad olika leverantörer. Nu har de en kampanj med erbjudande om att byta operatör. Ett reklamutskick har gått ut till de Hoforsbor som är anslutna till stadsnätet och det är det brevet som har fått flera hushåll att reagera.

Kommunnoggan i ena hörnet

Det är ett gult kuvert med en påskkyckling på framsidan och Hofors kommuns logga i ena hörnet. Opennet som avsändare med små bokstäver på baksidan av kuvertet.

Arne Arosell är en av de kunder som är upprörd.

– Eftersom det är kommunens logga på utsidan får man uppfattningen att kommunen har skickat ut det och det är lätt att tro att det här är något de förespråkar. Jag har pratat med fler och de har tolkat det likadant, säger han.

Satt ner foten

Kommunen är inte nöjd med hur det gått till och har nu satt ner foten. Samtidigt berömmer kommundirektören Eira Källgren Arne Arosell för att han uppmärksammat saken.

– Det är jättebra av honom att ta upp det här. Hofors kommun har inte sådana överenskommelser och ska inte vara del av ett sådant här utskick. Det är därför jag utreder det här.

Vet inte hur det skett

Hur det har kunnat hända har hon dock inget svar på.

– Skulle vi ha ett avtal kan jag förstå att vår logga är med, men det har vi inte. Det finns ett samarbete mellan Hofors Elverk och Opennet och möjligtvis har det blivit en förväxling av loggor. Men i försäljningsdelar är och ska kommunen inte på något vis vara inblandad, säger Eira Källgren och fortsätter:

– Vi har rett ut det nu och nästa utskick ska vår logga inte finnas med. De ska också ta bort vår logga från sin hemsida och på de övriga ställen som den finns med.

Arbetarbladet har sökt Opennet för att höra hur de har tänkt, men deras ansvariga hänvisar till kommundirektören och det svar hon kan ge.

Mer läsning

Annons