Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovako är redo för börsen

Ovako är rustat för börsen.

– Jag skulle nog säga att Ovako skulle klara sig som självständigt bolag på börsen i dag. Då har jag inte sagt att det är dit vi ska nu, säger Magnus Lindquist i ledningen för risk- kapitalbolaget Triton som köpte Ovako hösten 2010.

Annons

I lördags publicerade tidningen Dagens Industri en artikel där ”en källa med insyn i processen” uppgav att det är ”fullständigt omöjligt” att Ovako kan börsnoteras i nuvarande börsklimat.

Enligt Dagens Industri skulle därför en försäljning vid sidan av börsen vara möjlig. Kinas största stålbolag, Baosteel, eller det amerikanska investmentbolaget Apollo Management nämndes som tänkbara köpare.

Magnus Lindquist väljer att inte kommentera uppgifterna.

Han konstaterar att Ovakos vd Tom Erixon har uppdraget att tillsammans med ledning och styrelse förbereda bolaget för börsen.

– Han är väl i princip klar med det mesta, när det gäller det formella, som rutiner, processer och policyer, säger Magnus Lindquist.

Vad är Tritons mål med ägandet i Ovako?

– Att tillsammans med ledningen utveckla Ovako till ett ännu starkare och bättre företag. Vi har satsat på investeringar, mer produktutveckling och kundorientering utifrån strategin som styrelsen lagt fast.

Magnus Lindquist konstaterar att det i dag inte finns något beslut om börsnotering.

– En möjlig sådan exit för oss kommer när den kommer. Det kommunicerar vi inte i förväg, säger han.

Mer läsning

Annons