Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagan gör att förnyelsen försenas

Handlarnas överklagan gör att uppfräschningen av Bergsprängartorget, Skänktorget och södra Centralgatan inte kan starta i år.
Nu har även Miljöpartiet ändrat inställning i frågan.

Annons

I förra veckan beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att kasta om delarna i centrumförnyelsen.

Norra delen av Centralgatan vid hälsocentralen, som skulle ha genomförts sist, 2014–2015 enligt planen, kommer nu i stället först och beräknas starta till sommaren.

Här ska det bland annat anläggas snedställda parkeringsplatser samtidigt som gatan enkelriktas.

Det är handlarnas överklagan av centrumförnyelsen till förvaltningsrätten som gör att arbetena på Bergsprängartorget, Skänktorget och Centralgatan mellan Skolgatan och Bryggargatan måste skjutas upp.

Som Arbetarbladet berättat har kritiken från både handlare och Hoforsbor fått flera partier att byta inställning i frågan. Nu senast är det Miljöpartiet som emotsätter sig en flytt av Skänken.

– Skänken pryder sin plats. Här kan allmänheten slå ner sina ändor och koppla av, säger miljöpartisten Gunlög Nordström.

Hon befarar dessutom att en flytt av Skänken till Bergsprängartorget kan innebära en trafikfara.

– Det har inte gjorts några provkörningar och vem tror att det verkligen kommer att köras sju kilometer i timmen där på kvällar och helger?

Under tiden arbetet med Norra Centralgatan pågår ska kommunens byggkontor inhämta ytterligare förslag på hur centrum kan utformas.

Mer läsning

Annons