Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pajtillverkarna har sagt upp hyresavtalet

/
  • Vill förhandla. Procordia Foods vill förhandla om hyran därför har man sagt upp hyresavtalet med Hoforshus.

Procordia Foods, som köpte Uplands paj för två år sedan, har sagt upp hyresavtalet på lokalerna i Böle. Anledningen ska inte vara att företaget flyttar utan att man vill förhandla till sig en annan hyra.

Annons

I lokalerna på Bultvägen jobbar ett 15-tal anställda med att göra mjuka kakor och efterrättspajer. 2007 köptes företaget som då hette Uplands paj upp av matjätten Procordia Foods med huvudkontor i Eslöv.

Men 31 mars sade Procordia Foods upp hyresavtalet med Hoforshus. Enligt informationsdirektören Helena Giertz handlar det inte om att företaget, som också har tillverkning i Vansbro, ska flytta.

– Det är inte därför hyresavtalet är uppsagt, säger hon.

Däremot vill Procordia Foods förhandla om ny hyra.

– Vi ser kontinuerligt över våra avtal. Det har vi gjort på flera orter så det är inget nytt här, säger Helena Giertz.

– Det är inget jag vill kommentera utan den diskussionen tar vi med dem som vi för förhandlingar med.

Nils Lindqvist, näringslivschef i Hofors, säger också att han inte fått några indikationer på att pajfabriken är på väg att lämna orten. Enligt honom så har Procordia Foods nio månaders uppsägningstid på hyreskontraktet vilket innebär att det går ut vid årsskiftet. Nils Lindqvist tror att avsikten med uppsägningen är att försöka spara pengar.

– Det är ju en ganska stor kostnad som sitter fast i fastigheten, förklarar han.

Tidigare ägaren Uplands paj hade i omgångar anstånd med hyra och avbetalningar på lån till Hoforshus när ekonomin trasslade. Lokalerna i Böle byggdes även om för 12 miljoner kronor inför etableringen för att passa pajtillverkningen.

Mer läsning

Annons