Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappans öppna brev till Hoforsborna

Pappan till den mordmisstänkte 20-åringen skriver öppet brev.

Annons

Till alla Hoforsbor

Vi kan se en ohållbar och skrämmande utveckling i vår kommun. Rubriker om våld och laglöshet handlar vanligtvis om orter som Rosengård eller Malmö och andra stora städer, och det känns overkligt att vi nu kan markera ännu en ort på kartan där våldet har triumferat – vårt lilla Hofors.

Hur kan det komma sig att vi står helt handfallna inför att en liten grupp av våra invånare, mestadels ungdomar, kan göra som de vill? Unga människor som många av oss känner igen som skolkamrater, barn till arbetskamrater eller från föreningslivet. Jag vill påstå att ingen av de människor som står för våldet och kriminaliteten i vårt lilla Hofors är anonyma för de flesta av oss. För våra myndigheter är de definitivt inte anonyma. Tvärtom så har man från skola och sociala myndigheter känt till vilka som tillhört riskgruppen för att hamna i missbruk och kriminalitet etc.

Det måste till en förändring hos alla som har ansvar för att ta hand om och skydda våra ungdomar, hos oss som föräldrar och hos alla andra. Hofors är ingenting utan sina invånare.

Vi kan inte längre se på när våra ungdomar faller in i det missbruk och den kriminalitet som sedan föder allt detta våld, för jag vill påstå att det är just så det förhåller sig i de flesta fall.

Vi kan inte se på när kriminella gäng etableras och manipulerar våra ungdomar.

Vi kan inte heller se på när vuxna förser våra barn med droger – vuxna kända av polisen och kanske rent av kända av dig. Alla har vi fått information om hur man ska agera för att säkrast ta sig ut ur en brinnande byggnad. Det borde vara lika självklart att veta hur man ska handla när våra unga hamnar snett. Det finns liv att rädda.  

Jag och min familj vill vädja till alla som arbetar med sociala frågor; polis, skola, föräldrar, arbetsgivare, och alla andra i Hofors, att sätta ner foten. Det är verkligen uppmuntrande att man nu tagit initiativ till att protestera mot våld, kriminalitet och drogmissbruk och jag hoppas att alla som har möjlighet kommer att delta i manifestationen på onsdag.

Mer läsning

Annons