Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pärssinen lämnar Hofors för Gävle Strand

/

Politikerna Maria och Raimo Pärssinen flyttar från Hofors.

Därmed lämnar de sina politiska uppdrag i socialnämnden och kommunfullmäktige. I stället väntar en fyrarummare på Alderholmen i Gävle.

Annons

Av personliga skäl flyttar de socialdemokratiska politikerna Maria och Raimo Pärssinen från Hofors. Med ett hus på över 135 kvadratmeter, krävande arbeten utanför kommungränsen och med endast dottern Julia, elva år, kvar hemma blev beslutet naturligt, menar de båda.

I november flyttar de från huset i Hofors till en fyrarummare, med en eventuell tillhörande båtplats, på Gävle Strand.

– Det stod i annonsen att det fanns båtplats, men vi vet inte om vi egentligen har en, det är inte säkert. Jag tror inte att vi kommer att utnyttja den ändå, säger Maria Pärssinen.

Marias arbete som familjevåldsutredare vid polisen i Gävle har även gjort att allt mer tid har gått åt till pendling mellan kommunerna, något som inte längre är hållbart.

– Jag måste vara nära mitt jobb och eftersom Raimo tillbringar så pass mycket tid som politiker i Stockholm finns det inte samma koppling till Hofors längre, säger Maria Pärssinen.

Lämnar uppdragen i Hofors

I och med flytten till en annan kommun måste båda lämna sina uppdrag som politiker i Hofors. För Raimo innebär det att han kliver bort från talarstolen i kommunfullmäktige, men sitter kvar som politiker på länsnivå.

Hofors i 34 år

– Jag kommer att fortsätta med politiken i alla fall, politik är ju livet för mig. Men visst känns det vemodigt att lämna Hofors som jag levt i under 34 år, säger Raimo Pärssinen.

Maria Pärssinen är i dag ledamot i socialnämnden i Hofors och ordförande i det kommunala bolaget Hofors elverk. Uppdraget som politiker i socialnämnden lämnar hon helt i och med flytten, men hur det blir med hennes uppdrag i Hofors elverk är inte bestämt.

– Jag vet inte om jag måste lämna det nu direkt eller om jag kan vara kvar till stämman i april, det återstår att se.

Enligt Marie-Louise Dangardt (S), kommunalråd i Hofors kommer inte Maria och Raimo Pärssinens flytt att innebära några större förändringar i politiken.

– Vi har folk som kan ta över deras roller. Men visst är det tråkigt att de flyttar – det är det oavsett när folk flyttar från Hofors, säger Marie-Louise Dangardt. Johanna Nyman

Mer läsning

Annons