Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskharen Open lockar BMX-åkare från hela landet

För femte året i rad anordnar Hofors BMX och Skate Påskharen Open. I år finns det för första gången även en juniorklass.
– Det har blivit en mer och mer seriös tävling, det är en av de största i landet, säger arrangören Sussi Magnusson.

Annons

Redan på skärtorsdagen kommer åkarna trilla in i BMX-hallen i Hofors. De två första dagarna är det fri åkning och vem som helst får träna i hallen. På påskafton är det tävlingsdag.

– Det är många som kommer hit bara för gemenskapen, säger Sussie Magnusson som arrangerar läger och tävling tillsammans med sin man Jocce Magnusson och resten av Hofors BMX och Skateklubb.

Deltagarna kommer från hela landet och de som är med i tävlingen är från nio år och uppåt.

– Tidigare har vi bara haft en seniorklass från 15 år, men i år har vi även en juniorklass för dem som är lite yngre, säger Sussie Magnusson.

Tävlingen har växt år från år och i år blir det troligen ungefär 25 deltagare i varje tävlingsklass. Till det kommer många som bara kommit för att åka, umgås och titta på.

BMX blev en gren i OS så sent som förra året och även i Sverige växer sporten snabbt. Hofors har länge varit en av de aktivaste orterna och den egna BMX-hallen är en stor del av attraktionen.

– Vi har klubbar från andra orter som samlar ihop ett gäng och kommer hit och hyr hallen av oss. Nu i början på veckan är det folk från Stockholm som hyr av oss under två dagar, säger Sussie Magnusson.

Mer läsning

Annons