Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Arne kan tvingas bort från campingen

/
  • KÄNNER SIG UTSPARKAD. Per-Arne Sahlberg som har drivit Edskens restaurang och camping i 12 år tar illa vid när andra ska få chansen att lägga bud när kontraktet omförhandlas i höst. Han vill driva verksamheten vidare och anser att han rent juridiskt har rätt till det.
  • EDSKENBESÖKARE. Jenny Jernström, här med dottern Tuva och hennes kusin Emma Nordenberg är i Edsken för att sola och bada. Hon har inget emot dagens regi, men skulle gärna se att någon ny tog över.

Många är intresserade av att driva Edskens camping och restaurang, därför är det inte självklart att Per-Arne Sahlberg som haft stället i tolv år blir kvar till nästa säsong.

– Vi vill ge alla samma chans, säger Inga-Lisa Eriksson, ordförande i ”Gamla Haifare” som hyr ut anläggningen.

Annons

Jenny Jernström besöker ganska ofta Edsken. Hon bor i Hofors och kommer hit för att bada eller äta lunch och middag. Jenny tycker att stället sköts bra, men hon skulle inte ha något emot lite förnyelse.

– Det har väl varit lite si och så genom åren, men framför allt maten har blivit bättre på senare tid. Nu tycker jag att det är bra, men det skulle nog behöva bytas också.

”Gamla Haifare” som hyr ut området har inte heller några klagomål mot Per-Arne Sahlberg som haft anläggningen i tolv år.

– Vi vet vad han går för och vet att han sköter det, men vi vill inte med automatik förlänga kontraktet. Det har visat sig att det finns många som är intresserade av att driva campingen och nu vill vi ge alla som vill chansen, säger Inga-Lisa Eriksson.

När kontraktet som löper på två år går ut till hösten vill föreningen därför låta fler intress-enter lägga anbud för att sedan bedöma vem som bäst lämpar sig som hyresgäst.

Anser sig ha första tjing

Per-Arne Sahlberg själv tar väldigt illa vid av beslutet, han känner sig utsparkad och har kontaktat en jurist.

– Eftersom jag har hyrt så länge så kan de inte bara slänga ut mig hur som helst. Oavsett om någon skulle lägga ett bättre bud är det jag som har första tjing.

Han vill gärna vara kvar och menar därför att han kan tänka sig att lägga sig på samma nivå som det bästa anbudet.

Går i pension om två år

– Jag har tänkt att driva det här i 2 år till, sedan ska jag gå i pension och då blir de definitivt av med mig, säger han.

På campingen finns det de som samlat namn för att Per-Arne Sahlberg ska få vara kvar, men enligt ordföranden Inga-Lisa Eriksson finns det blandade åsikter.

– Det finns de som vill ha något nytt också, säger hon.

Mer läsning

Annons