Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personal på förskolan kräver arbetskläder

Ge oss arbetskläder.

Nu kräver personalen i förskolan i Hofors att behandlas lika som andra anställda i kommunen.

Annons

Varför får vissa grupper i kommunen sina arbetskläder betalda och inte andra? Det undrar 76 anställda på förskolorna runt om i Hofors i ett upprop som lämnats in till barn- och ungdomsnämnden.

De påpekar att deras kläder måste tåla en hel del under arbetstiden och att det ställer krav på bra och bekväma plagg som fungerar både inomhus och vid uteaktiviteter. Men det är kläder som de själva får införskaffa – något som kostar många tusenlappar.

– Vi anser att vi har ett likartat arbete som både äldreomsorgen och utegruppen som även de är anställda av Hofors kommun. Nu är det dags att vi blir lika behandlade, skriver de i sitt upprop.

I både Gävle, Sandviken och Ockelbo får de anställda i förskolan sina arbetskläder, eller åtminstone en del av dem, av kommunen.

Och frågan har diskuterats i flera år även i Hofors. År 2005 sade man att det skulle införas 2007 – om pengar fanns.

Linda-Marie Anttila, (S), är ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Hon kan inte ge förskolepersonalen några löften.

– I den bästa av världar är det mycket vi skulle vilja göra inom barnomsorgen, men i den bistra ekonomiska verklighet vi lever i är det mycket tufft. Men vi ska naturligtvis titta på det, säger hon.

Mer läsning

Annons