Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Picknickmys och vimmel på Bluegrassfestivalen

/
  • MIDDAGS-MYS.  Emelie och mamma Annika Lindquist picknickade i sällskap med musikern Jakob Knapp från Krylbo. Hunden Tim fick också följa med på festivalen.
  • MUSIKFEST. Mycket folk hade hittat till Tors Loge i Torsåker på lördagen när Bluegrassfestivalen 25-årsjubilerade.
  • BLUE-GRASS. När Cold Mountain Band spelade på stora scenen var hela bygdegårdens gräsmatta full av folk som trängdes om grönytan.

Förutom några kortare skurar lyste solen i Torsåker till ära för den 25-årsjubilerande Bluegrassfestivalen. Hit hade musikintresserade från Sveriges alla hörn samlats för picknick och folkfest i gröngräset.

Annons

När Cold Mountain Band intog stora scenen var det middagsdags för många av besökarna.

Filtarna trängdes med solstolar bredvid uppställda bänkar i gräset.

– Det är väldigt mysigt att sitta här och picknicka, förra året var det regn så det här är mycket skönare, säger Annika Lindquist som kommit upp med dottern Emelie Lindquist från Västkusten.

I sitt sällskap har de även musikern Jakob Knapp som spelar med bandet Barnyard Fury senare på kvällen.

Stockholmarna Cecilia Nordkvist och Christopher Robin Elmersson är på släktbesök i Storvik och passar då på att klämma in lite musik.

– Eftersom vi ändå var här passade vi på att fara hit. Jag lyssnar mycket på country så det här passar bra, säger Cecilia.

Vid ingången till Tors Loge är det både mat och dryckesförsäljning. Kocken Olle Hydén bjuder på grillat; kotlettrad, grillspett, korv och hamburgare.

På den smockfulla parkeringen står även husvagnar, husbilar och tält uppställda.

– Vi är här för andra och tredje gången och vi lär säkert komma hit jämnt nu, för det är trevligt, säger Erland Store och kramar om sin Iréne.

Mer läsning

Annons