Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räkna med modernare matematik

/
  • MATTE PÅ SCHEMAT. Catharina Månsson och Kerstin Ekengren från Specialpedagogiska skolmyndigheten besökte på tisdagen Hofors. Kommunens talpedagog Titti Juhlin samordnade besöket som syftade till att ge Hofors lärare inspiration i matteundervisningen.

Matteinspiration stod på schemat för Hofors grund- och förskollärare på tisdagen. Ny forskning, nya läromedel och en lokal utställning på temat matematik samsades i Petreskolans foajé.

Annons

Lärare från förskolor och skolor i hela Hofors samlades på tisdagen för att ta del av Specialpedagogiska skolmyndighetens utställning om läromedel i matematik och delta i miniseminarier som hölls av myndighetens personal.

Dessutom var Norra förskoleområdet och Solberga skola på plats och berättade om sitt arbete i matematik.

– Det är roligt att få utbyta erfarenheten, säger Titti Juhlin som jobbar som talpedagog i Hofors kommun och som har varit med och samordnat träffen.

”Ni kan räkna med oss” är ett projekt för funktionsnedsatta som får lära sig matematik på sitt sätt. Rådgivaren Catharina Månsson föreläste om hur de här sätten kan användas även av lärare på vanliga skolor.

Använda alla sinnen

– Det handlar mycket om att använda alla sinnen för att lära och för att förstå måste vi börja helt från grunden. Och det kan användas för alla som har svårt att lära sig om matematik.

I vanliga fall arbetar rådgivarna i specialpedagogik med att handleda enskilda skolor i ett visst ämne som en eller flera elever har problem med.

– Vi fungerar som ett stöd för lärare, antingen via telefon eller så kommer vi ut och hjälper till på plats, berättar Kerstin Ekengren som är myndighetens representant i Gävle.

Mer läsning

Annons