Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektor: Det är otroligt jobbigt

/
  • Minnesplats. I skolmatsalen på Björkhagsskolan hade någon tagit initiativet att ställa fram ett bord med ett fotografi på 54-åringen och en bok att skriva ner sina tankar om honom i.

Den 54-åriga mannen var en omtyckt och populär person bland eleverna på Björkhagsskolan i Hofors där han arbetade. När nyheten om hans död kom blev det en chock för många.

– Han var väldigt social och eleverna gick ofta till honom när det var något de ville prata om, säger Jan-Erik Lagerström, en av rektorerna på Björkhagsskolan.

Annons

Stämningen var tryckt på Björkhagsskolan i Hofors under tisdagen.

Här hade 54-åringen arbetat under många år och var en välkänd person bland skolans elever. Han arbetade med samordning och en del administrativa uppgifter. Något som rektorn Jan-Erik Lagerström tror var en av anledningarna till hans popularitet bland eleverna.

– Han var ju ingen som satte betyg och så, vilket jag tror upplevdes som en befrielse för många elever. Honom kunde man prata med om annat, säger Jan-Erik Lagerström.

En chock för många

När nyheten om 54-åringens död uppdagades för elever och lärare vid skolan blev det en chock för många. Under måndagen hölls en tyst minut, flaggan hissades på halv stång och skolsköterskor kallades in för att vara med och stödja dem som hade behov av att prata.

– Det är otroligt jobbigt för alla. Arbetet med att stödja varandra har fortsatt även i dag och kommer göra det så länge det finns ett behov, säger Jan-Erik Lagerström.

Frågar sig vad som hände

Han berättar att de flesta frågor som både lärare och elever ställer sig är hur allt gick till.

– Vad var det egentligen som hände frågar sig många. Vi sörjer tillsammans att vi har förlorat en medarbetare och en bra person, säger Jan-Erik Lagerström. Johanna Nyman

Mer läsning

Annons