Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rubinen får inte öppna charkavdelning

Rubinen sparköp

i Hofors centrum vill öppna en charkavdelning. Men miljökontoret avslår ansökan eftersom lokalerna inte anses vara lämpliga ur hygiensynpunkt.

Annons

Rubinen sparköp har planer på att utöka sitt sortiment med en avdelning för färska köttvaror. Det skulle bland annat innebära hantering av malning av köttfärs i kylrum, skivning av kött som kotlett, karré och lövbiff samt kallskänkshantering av rostbiff, rökt skinka med mera.

För att verkställa planerna krävs ett godkännande från miljökontoret, men de avslår ansökan. Anledningen är bland annat att lokalens utformning som helhet inte möjliggör en god hygienpraxis.

Förpackade och oförpackade livsmedel behöver också transporteras mellan den nya charkavdelningen och kylrum, vilket inte är godkänt enligt livsmedelslagen.

Miljökontoret påpekar även att affären redan vid tidigare inspektioner fått påpekanden om otillräcklig renlighet och oreda.

Enligt miljö och hälsoskyddskontorets bedömning uppfyller därför inte Rubinen sparköp kraven för säker utökad hantering av livsmedel.

Bygg- och miljönämnden föreslås därför att avslå ansökan på nämndmötet på tisdag i nästa vecka.

Mer läsning

Annons