Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rustades för skattepengar

/
  • RUSTAD. Skattemedel fick tillslut användas för att betala renoveringen av den fallfärdiga fastigheten i Torsåker. Ägaren har nämligen inte betalt räkningen som kommunen skickat. Nu ligger ärendet hos ett inkassoföretag.

42 000 kronor har kommunen lagt ner på att snygga upp kring den fallfärdiga tomten i Torsåker, vars ägare sedan många år tillbaka gjort sig oanträffbar. Nu har ett inkassoföretag anlitats för att driva in pengarna för renoveringen.

Annons

Arbetarbladet har många gånger tidigare skrivit om den fallfärdiga fastigheten vid avfarten till Malmjärn i Torsåker som ägaren inte tar hand om.

Tillslut blev huset och den ovårdade tomten en säkerhetsrisk. Bland annat blev det ett tillhåll för ungdomar som lekte i den fallfärdiga byggnaden där flertalet fönsterrutor var krossade.

Bygg- och miljökontoret tog därför beslut om att rusta, eftersom ägaren trots flera uppmaningar inte gjort några åtgärder på fastigheten. Bland annat spikades alla trasiga rutor igen.

Slutnotan för kommunens arbete blev 42 000 kronor. Räkningen som gick till ägaren har dock aldrig blivit betald och nu har ett inkassoföretag anlitats för att driva in pengarna.

Om kommunen ändå inte får betalt för utfört arbete kommer fastigheten förmodligen säljas på exekutiv auktion.

Mer läsning

Annons