Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska poliserna jobba i Hofors

/
  • Polisen flyttar ut. Polisen överger sina gamla lokaler i Hofors redan i början på oktober.
  • Vill sitta på Folkan. Polismyndighetens förhoppning är att de två nya närpoliser som ska vara ansvariga för Hofors ska kunna ha ett kontor i Folkets Hus.

Den nya organisationen för polisen i Hofors börjar ta form.

Polisens service ska skötas av kommunens receptionister och de två nya närpoliserna i yttre tjänst kommer troligtvis att ha sitt kontor på Folkets Hus.

Annons

Snart är den nya polisorganisationen på plats även i Hofors.

– Vi är inte riktigt klara, men nu börjar det närma sig. Det har varit väldigt mycket fram och tillbaka i Hofors, säger Ann-Berit Huhtala, lokalansvarig på Gävleborgspolisen.

Redan i början på oktober lämnar polisen sina gamla lokaler på Centralgatan i Hofors. När polisens lokalkontor stänger kommer myndighetens serviceärenden att hanteras av kommunens personal i kommunhusets receptionen på Granvägen.

– Men innan vi tar ner den gamla skylten kommer vi att gå ut med tydlig information om hur vår service kommer fungera framöver, säger Huhtala.

Den personal som ska hjälpa polisen kommer att få utbildning för att kunna sköta de nya sysslorna.

Även de närpoliser i yttre tjänst som ska vara områdesansvariga för Hofors kommun ska ha ett kontor på orten. Polisens ambition är att de ska ha ett rum i Folkets Hus. Avtalet med föreningen har dock inte tecknats.

– Meningen är dock inte att de ska vara där så mycket, de ska ju vara ute och jobba, men det är bra att ha en plats där man kan skriva rapport och så, säger Ann-Berit Huhtala.

Den placeringen skulle också passa bra ihop med kommunens satsning på ett Entré ungdom i Folkets Hus lokaler som ska fungera som en samlingsplats för ungdomar. Projektet är lagt på is, men det kan bli verklighet nästa år.

Polisens grundidé var att även serviceärendena skulle tas omhand av Folkets Hus, men så blir det alltså inte.

– Vi ville samlokalisera det, men sedan har vi kommit fram till att vi inte kan skriva avtal med föreningar. Det är ändå en myndighetsutövning som ska utföras och då ska det vara stat eller kommun som vi tar hjälp av, säger Huhtala.

Mer läsning

Annons